Cuketové Pickles
Pickeles je zelenina, která prošla mléčným kvašením. Můžeme kombinovat různé druhy podle barevnosti, náklady a podle fantazie dochucovat.
Potřebujeme:
- neoloupané cukety
- 2x šálek cukru
- 1x šálek jablečného octa
- 1x lžička semínek černé hořčice
- 2x lžička kurkumy
- 1x lžička kmínu
Postup:
Škrabkou na brambory nařežeme z cukety dlouhé tenké plátky, vložíme do velké mísy, prosolíme a necháme hodinu stát, aby z cukety pustila voda. Tu pak přelijeme do hrnce a přidáme všechny ostatní ingredience, zamícháme a necháme projít varem. Pak hned sundáme z plotýnky a necháme vychladnout. Pokrájenou cuketu napěchujeme do sklenic a prolijeme nálevem.
Rady a tipy:
Výhody pokles nebo-li kvašené zeleniny
Kvašení zeleniny jako způsob uchování zeleniny po celý rok, je starý více než tisíce let. Díky kvašení si zelenina uchová vitamíny, v některých případech se množství vitamínů ještě zvyšuje. Další výhodou je, že si můžete zkombinovat jakou zeleninu chcete. Nejste tedy omezeni jednou recepturou, kterou musíte dodržovat. Zkombinujte zelí, mrkev, dýni, cibuli a tak dále.Pozor, kvašenou zeleninu nikdy tepelně neupravujeme.